15 нояб 2022 22:54

ТЕОСОФІЯ ДЛЯ ДОПИТЛИВИХ

Шановні друзі, з жовтня 2022 року до кінця березня 2023 року, кожну другу та четверту суботу місяця, Теософське товариство в Україні пропонує свій традиційний онлайн проект - цикл зустрічей «ТЕОСОФІЯ ДЛЯ ДОПИТЛИВИХ» для знайомства з основними положеннями божественної мудрості, які включають уявлення про еволюцію людини і всесвіту, про закони буття і сенс існування. Сьогодні кожній людині потрібна певна компетентність в питаннях еволюції, адже нова картина світу вимагає нового мислення. Зустрічі складаються з лекційної частини та обговорення, проходитимуть на платформі Зум з синхронної трансляцією на цю сторінку Теософського товариства в Україні на Фейсбуці. Всього заплановано 12 зустрічей, які проведуть досвідчені лектори ТТвУ. Всі лекції супроводжуються слайд-презентаціями, читаються українською або російською мовою. Початок о 19.00.

 Програма лекторія з основ теософських знань

«ТЕОСОФІЯ ДЛЯ ДОПИТЛИВИХ»

Сезон жовтень 2022 – березень 2023 рр. 

1.                 8 жовтня 2022. Споконвічна мудрість крізь віки і Теософія. Особливості існування Споконвічної Мудрості, її прихованість до кінця 19 століття: містерії, учень-учитель. Витоки Споконвічної мудрості, Ієрархія Вчителів. Безпрецедентність передачі О.П.Блаватською потаємних знань широкому загалу, західному шукачеві. Теософія та братерство релігій. Читає Національний лектор ТТвУ Гавриленко Світлана, Київ. 

2. 22 жовтня 2022. Духовні Вчителі та місія ОПБ. Чому в 19-му столітті потрібен був Вісник Світла. Розвиток науки та захоплення спіритуалізмом. Основна спадщина Олени Блаватської, феномен її «Таємної Доктрини». Читає Національний лектор ТТвУ Березанська Наталія, Київ. 

3. 12 листопада 2022. Про походження та структуру Всесвіту. Різні наукові теорії виникнення всесвіту. «Таємна Доктрина» О.П. Блаватської про походження всесвіту та еволюцію нашої Сонячної системи. Наукове та теософське уявлення про свідомість, Абсолют і Божественна свідомість. Сім планів свідомості та матерії, розвиток життя та свідомості на нашій планеті. Читає Національний лектор ТТвУ Мулик Оксана, Житомир. 

4. 26 листопада 2022. Еволюція з точки зору теософії. Всі сходинки Природи мають свідомість. Інволюція та еволюція. Свідомість мінералів, рослин, тварин. Колективні душі і поява людського царства. Відмінність людини від тварини. Розвиток самосвідомості. Унікальність людського царства, його місія стосовно інших царств природи. Духовний Шлях людини – міст між людським та духовним царствами. Читає Національний лектор ТТвУ Аброскіна Жанна, Одеса. 

5. 10 грудня 2022. «Людина, пізнай себе!» - Багатовимірність людини. Велике подібно до малого. Дух-душа-особистість. Фізичне, ефірне, астральне та ментальне тіла людини. Душа як свідомість і як вмістимище досвіду. Монада та духовна Тріада. Унікальна місія людини на планеті Земля – об'єднання світу духовного та світу форм / матерії. Читає Національний лектор ТТвУ Калашнікова Раїса, Кропивницький. 

6. 24 грудня 2022. Історія людства та його майбутнє. Поява людини на планеті Земля. Перші раси та материки. Духовний Шлях для представників різних рас - Хатка-Йога, Бхакті-Йога, Раджа-Йога. Сьогоднішній стан людства, необхідність свідомих зусиль. Наявність Божественного Плану і майбутнє людства. Читає Національний лектор ТТвУ Березанська Наталія, Київ. 

7. 14 січня 2023. Чи є у світі справедливість? Закон карми. Чому хороші люди страждають, а життя у поганих – як «з гуски вода»? Чому страждають безневинні діти? Ідея перевтілення і закон причин та наслідків, чи карми. Що таке карма? - покарання? Парадокси карми та її види. Філософія, релігія, наука про карму. Чи можна позбутися карми чи умилостивити її. Лектор Довгопол Олександр, Київ

8. 28 січня 2023. Великий космічний закон циклічності, або перетворення. Чергування дня і ночі, зміна пір року, народження і зникнення планет, сонячних систем, всесвітів, биття людського серця, дихання, що включає послідовні вдих і видих, що змінюють один одного, неспання і сон, життя і смерть – це прояви основоположного закону розвитку всесвіту, Закону Циклічності, Перетворення. Значення Закону Циклічності для мікрокосму та макрокосму. Використання знання про цикли у повсякденному житті. Читає Національний лектор ТТвУ Мулик Оксана, Житомир.

9. 11 лютого 2023. Життя після смерті. Література про життя після смерті. Спогади людей, які пережили клінічну смерть. Сучасні психологічні методи дослідження попереднього досвіду. Різні стан свідомості, посмертні стани, їх особливості. Рай і пекло. Підготовка до нового народження. Трансформаційний потенціал прийняття ідеї безсмертя. Читає Національний лектор ТТвУ Павлов Володимир, Київ. 

10. 25 лютого 2023. Пізнаємо тонкі світи. Життя на нематеріальних планах природи. Елементали. Елементарії. Дева-царство та його участь у житті природи і людей. Вища природа людини. Феномен спілкування з духовним світом, осяяння. Читає Національний лектор ТТвУ Аброскіна Жанна, Київ. 

11. 11 березня 2023. Учнівство. Що таке Духовний Шлях та куди він веде? Хто такий учень і чого він навчається? Які якості потрібно розвинути, щоб стати учнем? Як пройти Шлях і досягти мети? Духовне читання, медитація, служіння. Шлях Йоги і його зв’язок з етикою. Доктрина ока та доктрина серця. Закони душі. Читає Національний лектор ТТвУ Павлов Володимир, Київ. 

12. 25 березня 2023. Теософське товариство у світі та в Україні. Цілі та основні положення Теософського товариства, його структура. Членство у Товаристві. Трансформаційний потенціал Товариства, езотерична та екзотерична складова його внутрішньої та зовнішньої роботи. Читає Національний лектор ТТвУ Гавриленко Світлана, Київ. 

Лекторій проходить через Зум, жива трансляція на сторінку «Теософське товариство в Україні» на Фейсбуці https://www.facebook.com/theosophy.in.ua/  Тривалість кожної лекції півтори години, включаючи запитання та відповіді. Кожна лекція супроводжується відео-презентацією. Початок о 19.00. 

Теософия как объединяющее начало в современном мире

Доп. информация

Прочитано 624 раз