30 март 2023 23:49

Про актуальні питання освіти майбутнього

Освітян та всіх зацікавлених питаннями зміни освіти в Україні запрошують взяти участь 6 квітня 2023 року з 11.00 до 14.00 у Актуальних Діалогах за темою: «Актуальні питання освіти майбутнього», які будуть проходити в конференц-залі Товариства "Знання" України офлайн з можливістю приєднання онлайн. Основна мета цього діалогу: сформувати нові ідеї та нові підходи до системи освіти, які пробудять у учнів інтерес і зацікавленість у навчанні, і як результат – суттєво збільшення ефективності учбового процесу. Далі додаємо повну програму заходу.    

ТОВАРИСТВО «ЗНАННЯ» УКРАЇНИ

МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ «ШЛЯХИ ДУХОВНОГО РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ І СУСПІЛЬСТВА»

ГО «ІНСТИТУТ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ІДЕЇ» 

Презентують новий проєкт

Актуальні діалоги «БУДУЄМО МАЙБУТНє УКРАЇНи» 

Ми стоїмо на порозі Нового Світу. Яку роль в ньому буде грати Україна, залежить від нас з вами. Сьогодні Україна, при всій складності своєї позиції, стає реальним суб’єктом світової політики. Її майбутня доля має бути визначена планом на десятки років вперед і підтримана громадянським суспільством, яке проходить свій період становлення і на ділі демонструє свою зрілість. Оновлення потребують всі галузі життя держави і суспільства. Запрошуємо до розмови про МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ, про Україну нашої мрії.

Запрошуємо вас 6 квітня 2023 року, 11.00 – 14.00

на розмову «Актуальні питання освіти майбутнього»

Основна мета цього діалогу: сформувати нові ідеї та нові підходи до системи освіти, які пробудять у учнів інтерес і зацікавленість у навчанні, і як результат – суттєво збільшення ефективності учбового процесу.

В.Г. Кремінь, дійсний член НАН та НАПН України, президент НАПН України, сказав:  Сучасній цивілізації властивий інноваційний тип прогресу, який характеризується, зокрема, динамічною зміною ідей, знань, технологій, умов життя і діяльності людини. Нині людина живе в постійно змінюваному середовищі …І цей процес буде наростати. Тому для того, щоб людина була постійно конкурентоспроможною, вона повинна бути за своєю сутністю інноваційною. І саме таку інноваційну людину повинна готувати сучасна і майбутня освіта – з інноваційним мисленням, інноваційною культурою і здатністю до інноваційного типу діяльності. Людину, яка постійно навчається, знання для якої є методологією, основою прийняття рішень і діяльності взагалі. Людину, здатну до сприйняття і творення змін.

ПРОГРАМА

Вступне слово: Василь Кушерець, доктор філос. наук, професор. Голова правління Товариства "Знання" України,

Офіційні вітання.

Тематичні виступи:

Освіта – ремонт або перетворення? Володимир нікітін, доктор культурології, Президент Українського педагогічного клубу, Проєкт Foundation for future, Київ.

Тези: Що будемо робити з освітою - модернізувати те, що було, шукати одну універсальну модель для усіх, або дамо можливість для різного?

На яке майбутнє освіти в Україні ми сподіваємось, що для нас важливо, і як до цього підступитись?

Від духовного розвитку дитини - до духовного розквіту держави. едуард помиткін, доктор психологічних наук, професор, Інститут педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України, Київ.

Тези: Духовні орієнтири людства як основа розвитку цивілізації. Ефективність сучасної освіти: мрії і реалії. Самореалізація вчителя і учня - освіта без насилля. Квітуча Україна: внесок кожного.

Досвід вільної від обмежень персональної людяної освіти в Україні. Крошко Ірина Валеріївна, голова ВГО «Український конгрес інвалідів», директорка Всеукраїнської школи персональної освіти «Славія» імені Віктора Соломенка, Київ.

Тези: Персоналізація освіти повинна стати фундаментом і філософією у визначенні напряму зміни концепції освіти, бо саме така освіта зможе організувати справедливий недискримінаційний процес становлення креативної, високоморальної і самодостатньої особистості, здатної будувати взаємовідносини на цінностях людяності та подолати післявоєнні труднощі відбудови зруйнованої  країни.

Модератор діалогів - Анатолій Жуковський.

Проєкт підсумкового документу: Світлана Гавриленко, член Оргкомітету.

Зустріч відбудеться 6 квітня об 11.00 в Університеті сучасних знань Товариства «Знання» України за адресою: м. Київ вул. Велика Васильківська 57/3, конференцзала 313. Ст. М Олімпійська.

Дистанційна участь через Зум:

Підключитися до конференції Zoom

https://us02web.zoom.us/j/81357792761?pwd=VjFLVEl2aXlrTnZCUno4Q3VPV3FrZz09

Ідентифікатор конференції: 813 5779 2761

Код доступу: 1111 

Оргкомітет: Кушерець В.І., Голова правління Товариства «Знання» України

Неволов В.В., Голова правління Київського відд. Товариства «Знання» України

Жуковський А.П., Голова правління ГО «Інститут української національної ідеї»

Гавриленко С.Й., Голова оргкомітету МФ «Шляхи духовного розвитку людини і суспільства»

Павлов В.Г., член оргкомітету МФ «Шляхи духовного розвитку людини і суспільства» 

Контактна особа Гавриленко Світлана Йосипівна, Голова оргкомітету МФ «Шляхи духовного розвитку людини і суспільства», +38 067 446-96-41 (вайбер, телеграм, вотсап), e-mail: forumkyiv@ukr.net

Доп. информация

Прочитано 563 раз

Медиа

РОЗВИТОК МИРОТВОРЧОЇ ОСВІТИ ЯК ЦИВІЛІЗИАЦІЙНА МІСІЯ ВІДНОВЛЕНОЇ УКРАЇНИ. ЕДУАРД ПОМИТКІН, дпсн, Київ Шляхи духовного розвитку людини і суспільства